top of page

voldid sirgu

New year - same old unemployed me sobib hästi uue aasta algust kirjeldama. Tänaseks on minu pangakontodel vaba raha täpselt 52.37 eurot ja ülevoolav enesekindlus praktika lõppedes on asendunud võimustvõtva luuseritundega. Nagu iga semestri alguses tavaks saanud, on ülikool paras peavalu ja pidev närvivapustuse äärel õõtsumine. Küll aga üks positiivne noot on ka, nimelt, pidasin maha oma elu esimese dieedi ja olen selle väga uhke. Eks elus ongi olulised väikesed võidud.


Xmas ja AV


Alustaksin hoopis tagasivaatega av-le ja jõuludele, sest küpsetan hetkel kooki ja tundub paslik ka pühadel hetkeks peatuda. Üle pika aja olid suured pühad draamavabad ja oli võimalik jõulupuhkust täiel rinnal nautida. Keegi ei ajanud kettasse ega käinud pinda ja sai lihtsalt rahus maal kulgeda ja oma asja ajada. Mitte, et ma ise alati just väga zen oleks, aga tõesti, loodan südamest, et selliseid normaalseid aegu tuleb veel.


Jõuludeks tahtsin sõpradele küpsetada Laua viina piparkooke, aga kahjuks glasuuriga põrusin väga rängalt ja need tulid kahjuks väga rõvedad. Osalt on see ka kauplejate süü, sest KES EI MÜÜ PUNAST GLASUURI JÕULUDE AJAL?!?!?! Sellegipoolest pakkisin ma need käkid ära ja andsin need piffide jõulukräul üle. Kui nad ei valetanud, siis tagasiside oli siiski positiivne ja noh, pull ikka.


Aga jah, kokkuvõtvalt jõulupuhkus möödus piffidega pidus, Emili perekonnaga pühasöömaaega pidades, Kaisaga KAINELT Lõuna-Eesti kõige suuremal jõulurämmaril käies, koitsas klemmidega Unot pelades ning lõppes aastavahetusega Olivia ja Herru residentsis. Oli vahva ja äge.




Uni ja tööotsingud


Ma loodan väga, et teistes ülikoolides on asi konkreetsem ja lihtsam kui meil. Oleks kogu niigi keerulise elukorralduse juures võimalik mõnigi närvirakk säästa, aga kahjuks seda juba ei juhtu. Tahaks uskuda, et näiteks keset õppeaastat praktika läbimise tingimuste muutmine ei ole okei. Eriti olukorras, kus sügisel oli juba sellega palju pahandust, mitmeid kirjavahetusi ja kohtumisi, kus kinnitati selgesõnaliselt vastupidist praegusele. Lisaks kurvastab asjaolu, et kui on üks reklaami kursus, mida tahaks just õppimise mõttes läbida, keelatakse ära, sest kohti pole. Nagu 1 kursus, mis võiks olla äge ja huvitav. Ja nii lihtsalt meie noorte inimeste elurõõmu purustataksegi.


Positiivne noot ülikooli teemal on see, et härra on mul nüüd paberitega magister valmis ja uhkusega võin öelda, et pidin nii mitmel korral tema lõputööd läbi lugema, kirjavigu parandama ja esinemist kuulama, et mõnes mõttes võiksin isegi poole kohaga geodeediks hakata.




Nagu eelnevalt mainitud, siis töötu olen ma endiselt ja suht-koht meeleheite äärel varsti. Samas olen ise ka päris pirtsakas pakutava osas. Tahaks, et tulevane töökoht vastaks kõikidele minu esitatud kriteeriumitele, aga samas võiks juba homne päev Pallasti Maximasse end tööle sättida. Õnneks mu armas rüütel mind nälga ei jäta ja loodetavasti tänavale ka ei viska, niiet mõnda aega saan veel Maximas ainult ostlemas käia.


Suhkrudieet ja tv-st võõrandumine


Ma tegelt ei tea, võib-olla tähendab suhkrudieet just, et sõin palju suhkrut, aga tegelikult oli vastupidi. Eesmärk oli ühe nädala jooksul hoiduda snäkkidest nagu šokolaad, küpsised, krõpsud jne ja asendasin need tervislikumate valikutega. Tundub väga lebo asi, aga arvestades seda, et muidu söön iga päev šokolaadi või kooki või midagi muud magusat, oli see nädal saavutus omaette. Eriti hetkel, kui dieedinädala viimase päeva õhtul kugistasid lauamängukaaslased kahe suupoolega toorjuustukooki ja mina lihtsalt pealt vaatasin.


Talvepolstri eemaldamisele oleme ka Emiliga palju mõelnud ning kogume hoogu, et tulevaseks reisiks voldid sirgu tõmmata. Seni oleme endiselt hoogu võtmas ja kui kellelgi on huvitavaid ideid, mis tõesti võiks meile (mulle) pinget pakkuda, siis palun andke teada.


Stiilinäide minust

a) kevadist reisi ootamas

b) ujumas või üleüldse mingit sportlikku tegevust tegemas





Vähemalt tv vaatamise asemele oleme püüdnud leida tubaseid tegevusi. Näiteks ostsime 1000 väikese tükiga pusle, mida oleme juba kahel õhtul kokku pannud ning raskem osa on veel ees. Võib-olla saabki see meie uueks ajaviiteks, kes teab...




Nagu tavaks on saanud, siis lisan lõpetuseks oma imelisest elukaaslasest ühe kiire klõpsu. Seekord on ta kaadrisse jäänud ilma käteta jäätist kugistamas.

Pange hullu!






bottom of page